Kilpailulisenssien hakeminen: 
*
Seura myöntää ratsastajien kilpailulisenssit tarkastettuaan, että jäsenmaksu on päivittynyt jäsenrekisteriin ja järjestettyään tarvittavat sääntökoulutustilaisuudet.
* Kilpailulisenssin maksamisen jälkeen edustusseuraa ei voi vaihtaa kesken kauden. Lisenssimaksu tulee olla kirjautuneena rekisteriin 15.2.2017 mennessä, jotta siitä saa merkinnän jäsenkorttiin.
* Mikäli olet alkuvuodesta maksanut tason 2 lisenssin ja haluat kesken vuotta vaihtaa sen tason 3 lisenssiin, ota yhteyttä seurasi jäsensihteeriin. Muistathan pyytää lisenssilaskun jäsensihteeriltä, vaikka olisit kisannut kuluvallakin kaudella.
* Edellytykset:  http://www.ratsastus.fi/kilpailut/kilpailuluvat/kilpailulupien_myontaminen

Ratsastajan kilpailuluvat:

E-lupa:
Hinta 10 €
* Oikeus kilpailla 1-tason kilpailuissa kaikilla alueilla kaikissa lajeissa. Lue lisää 1-tason kilpailuista Kipassa.
* Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n perhe- tai täysjäsen
*Voidakseen ilmoittautua kilpailupalveluohjelma KIPAn kautta 1-tason kilpailuun, tarvitsee ratsastaja lisäksi E-kilpailuluvan. Linkki luvan hakemiseen. Vuoden 2017 jäsenmaksu ja kilpailulupa täytyy hoitaa ajoissa. Luvan voimaantulo kestää 4-5 vrk.
*Myös hevosen on löydyttävä Hippoksen tietokannasta KIPAn kautta ilmoittautuessa, mutta vuosimaksun ei tarvitse olla maksettu 1-tasolla. Hevosella, jonka tiedot eivät ole KIPAssa, ei voi kilpailla I-V tason kilpailuissa. SRL siirtää pyynnöstä Hippokseen rekisteröidyt hevoset KIPAan. Tiedon siirto kestää yhden vuorokauden.

Huomioithan, että jos olet lunastanut alkuvuodesta E-kilpailuluvan ja haluat myöhemmin vuoden aikana muuttaa sen esim. D-luvaksi, muutostyöhön kuluu aikaa (n. viikko).


D-lupa
Hinta 30 €
* Oikeus kilpailla 1- ja 2- tason kilpailuissa ja luokissa kaikilla alueilla kaikissa lajeissa.
* Ratsastaja hakee kilpailulupansa seuralta jota aikoo edustaa, ja johon on maksanut SRL:n jäsenmaksun (täysjäsen/perhejäsen)
* Seura voi myöntää kilpailuluvan vasta, kun jäsenmaksu on päivittynyt jäsenrekisteriin

C-lupa, kertalupa
Hinta 50 €/kilpailu + postiennakkokulut
* Oikeus kilpailla nimetyssä 3-5-tason kilpailuissa
* Ratsun täytyy olla Suomen Hippoksen rekisterissä tai sillä on oltava SRL:n kilpailunumero sekä vuosimaksu päivittyneenä KIPAan
* C-lupa anotaan lomakkeella, joka löytyy SRL:n nettisivuilta materiaalisalkusta. C-luvan anoo SRL:sta aina ratsastajan seura
* Tämän luvan lisäksi ratsastaja ei tarvitse muuta kilpailulupaa
* Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysjäsen

B-lupa
Hinta 60 €,
* Oikeus kilpailla 1- ja 2-tason kilpailuissa, kaikilla alueilla kaikissa lajeissa.
* Oikeus kilpailla 3-5-tason kilpailuissa vikellys-, matka-, lännenratsastus-, vammaisratsastus-, islanninhevosten askellaji- ja valjakkoajokilpailuissa.
* Ratsastaja anoo kilpailulupansa seuralta jota aikoo edustaa, ja johon on maksanut SRL:n jäsenmaksun (täysjäsen)
* Seura voi myöntää kilpailuluvan vasta, kun jäsenmaksu on päivittynyt jäsenrekisteriin.

A-lupa
Hinta 150 €
* Oikeus kilpailla kaikilla kilpailutasoilla (1-5) kaikilla alueilla ja kaikissa lajeissa.
* Ratsastaja anoo kilpailulupansa seuralta jota aikoo edustaa, ja johon on maksanut SRL:n jäsenmaksun (täysjäsen)
* Seura voi myöntää kilpailuluvan vasta, kun jäsenmaksu on päivittynyt jäsenrekisteriin.

Kvaalit:  

Srl suosittelee sääntökoulutusta heille joilla ei ole ollut lupaa viimeiseen 2 vuoteen sekä 13-vuotiaille ja sitä nuoremmille huoltajan kanssa.

Esteratsastus:  
* D- lisenssin lupaan (ent. alue) ratsastajalla tulee olla kaksi hyväksyttyä tulosta (enintään 8 virhepistettä) tason 1-kilpailuista, ponit vähintään 70 cm ja hevoset vähintään 80 cm.
* A-lisenssin lupaan (ent. kansal.) ratsastajalla tulee olla kaksi hyväksyttyä tulosta (enintään 8 virhepistettä) tason 2 kilpailuluokasta, pikkuponit vähintään 90cm, isot ponit 100cm, suomenhevoset 100cm, juniorit, lapsiratsastajat ja seniorit 110cm.
* Karsintatuloksien saaminen edellyttää, että kilpailun tulokset julkaistaan KIPAssa vähintään liitetiedostona 1.1.2015 alkaen.
* Tulokset ovat voimassa 24 kuukautta. Tulokset ovat ratsastajakohtaisia. Suoritettuaan vaadittavat vähimmäistulokset saa ratsastaja osallistua kaikilla hevosilla/poneilla kilpailusääntöjen ja kutsun mukaisesti.

Kouluratsastus:  
* A- lisenssiin tulee olla 3. tason kilpailuista ylöspäin ratsukolla saavutettu 60% tulos vähintään helppo A- tasoisesta luokasta 2 tason kilpailuissa.
 * Suomenhevosille rajattuihin A-lisenssiin tulee olla 3-tason helppo B- luokkiin osallistuakseen ratsukon saavuttanut 60% 2-tason kilpailuista helppo B- luokasta.

Hevosten vuosimaksu:
*
Voidaksesi kilpailla tasolla 2-5, hevosen vuosimaksu tulee maksaa. Muistathan hoitaa vuosimaksun ajoissa ennen kilpailuun ilmoittautumista. Maksun maksamisen jälkeen tulee varata ainakin 4 pankkipäivää, ennen kuin maksu näkyy KIPAssa. Sitä ennen hevosta ei voi ilmoittaa kilpailuihin. Huomaathan käyttää hevosen omaa viitettä (löytyy KIPAsta hevosen tiedoista) sekä jättää viestikentän tyhjäksi. Muutoin maksu ei kohdistu KIPAan.
* Vuosimaksu tason 2 kilpailuihin on 40 eur. Sama vuosikilpailulupa on voimassa tason 2-4 kilpailuissa.
* SRL-kilpailunumero 100 eur / hevonen / poni (sisältää vuosimaksun 40,- kuluvalle kaudelle). Numero on hevoselle / ponille elinikäinen.

Ohje miten löydät KIPAsta hevosesi viitenumeron:
1.
    SRL:n kilpailupalveluohjelma, KIPA, löytyy SRL:n internet sivuilta osoitteesta www.ratsastus.fi.
2.    Klikkaa palkkia: KILPAILUPALVELU-KIPA
3.    Klikkaa: Ratsujen vuosimaksut
4.    Etsi hevosesi/ponisi tiedot rekisterinumerolla tai nimellä.
5.    Kirjoita viitenumero muistiin tai tulosta sivu.
6.    Maksa viimeistään kolme viikkoa ennen ensimmäistä kilpailua vuosimaksu. Näin varmistat, että tieto maksetusta vuosimaksusta on myös kilpailun järjestäjällä. Jos maksu ei näy Kipassa, et voi osallistua kisoihin.

Hevosten rokotukset:

Tason 1 kilpailut (ent. seurakilpailut ja –luokat):
* Hevoselta ei vaadita rokotustodistusta (Kilpailukohtaista, voidaan vaatia myös seurakisoissa). Jos tason 1 luokkia ovat tason 2 yhteydessä, rokotustodistus vaaditaan.
* Hevosen osallistuminen ei edellytä ratsun vuosimaksun maksamista.

Tason 2-4 kilpailut (ent. alue- ja kansalliset luokat):
* Suomessa tason 2-4 kilpailuihin osallistuvien hevosten ja ponien on oltava rokotettu hevosinfluenssaa vastaan.
* Rokotustodistus vaaditaan myös niiltä hevosilta ja poneilta, jotka osallistuvat tason 2-4 kilpailujen yhteydessä järjestettäviin 1 tason luokkiin.
* Rokotuspäivämäärät kannattaa merkitä Kipaan eläinlääkärin toimesta. Varmista omalta eläinlääkäriltäsi että kaikki on kunnossa. Varaudu kuitenkin siihen, että mukanasi on aina hevosen rokotustodistus, sillä eläinlääkärin allekirjoittama rokotustodistus on vaadittaessa esitettävä kilpailukansliassa. Mikäli todistusta ei esitetä, ei hevonen/poni voi osallistua kilpailuun, eikä sitä majoiteta kilpailutalleihin.
* Lue kutsu ja kilpailijatiedote huolella.

Ponin mittaustodistus:

Tasolla 2 poniluokkiin osallistuvilla poneilta ei vaadita mittaustodistusta, mutta tuomariston puheenjohtaja voi epäselvissä tapauksissa pyytää toimittamaan ponien mittaustodistuksen jälkikäteen aluejaoston puheenjohtajalle asettamansa aikarajan kuluessa kilpailuista. Huomaa, että tasolla 3-4 ponin mittaustodistus tulee esittää kilpailukansliassa

Prima Riders Ry:n jäsensihteeri Maria Tirkkonen
p. 040-7098087
maria.tirkkis (at) gmail.com